Już za chwilę majówka, z wraz z nią otwarcie sezonu na grilla. Oby tylko dopisała pogoda ... Jeśli jednak majowy weekend powita Was deszczem nie musicie się przejmować. Szaszłyki z powodzeniem można wykonać w piekarniku.
Składniki:
1 duży podwójny filet z kurczaka
1 papryka
kilka dużych pieczarek
1 cebula
4 - 5 łyżek oliwy z oliwek
1 łyżka czerwonej pasty curry
sól, pieprz
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
1 łyżeczka przyprawy do dań z grilla
patyczki do szaszłyków
Filet kroimy w dużą kostkę, zalewamy oliwą, posypujemy solą, pieprzem, przyprawami, dodajemy pastę curry i wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.
Cebulę kroimy w spore cząstki, paprykę i pieczarki w dużą kostkę. Pieczarki wrzucamy do miseczki, polewamy odrobiną oliwy, delikatnie solimy.
Wszystkie elementy nadziewamy na zmianę na patyczki. Układamy na kratce. Grillujemy z wszystkich stron po kilka minut, aż do zrumienienia mięsa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz