tag:blogger.com,1999:blog-4674497118785414373.post3831390937252067964..comments2023-06-02T16:40:22.519+02:00Comments on Mmm... ale pycha!: Dyniowy placek drożdżowyAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/13322385229258863675noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-4674497118785414373.post-25824887041615835782014-10-08T14:27:36.991+02:002014-10-08T14:27:36.991+02:00Moja też trochę opadła, ale minimalnie i jednakowo...Moja też trochę opadła, ale minimalnie i jednakowo na całej powierzchni. Myślę, że powodem zapadnięcia środka może być zbyt krótki czas pieczenia (wówczas po przekrojeniu ciasto w środku jest wilgotne, zakalcowate, niedopieczone) lub "wadliwe" drożdże (czasami powodują przerośnięcie ciasta, które potem opada). Proponuję następnym razem ciut dłużej przytrzymać ciasto w piekarniku.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13322385229258863675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4674497118785414373.post-37882503560252593052014-10-05T17:09:22.593+02:002014-10-05T17:09:22.593+02:00Zdobiłam drożdżówkę wg przepisu. W piekarniku tak ...Zdobiłam drożdżówkę wg przepisu. W piekarniku tak pięknie wyrosła, że byłam zachwycona, ale po upieczeniu środek ciasta sie zapadł. Co zrobiłam nie tak ? <br />EwaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4674497118785414373.post-19319107165247490382013-11-02T22:32:42.574+01:002013-11-02T22:32:42.574+01:00Dokładnie, dzięki niej możemy w ciekawy sposób mod...Dokładnie, dzięki niej możemy w ciekawy sposób modyfikować dobrze nam znane przepisy :-)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13322385229258863675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4674497118785414373.post-35838346696760797492013-11-02T20:45:24.929+01:002013-11-02T20:45:24.929+01:00lubię to, że dynia zmienia wszystkie wypieki w ich...lubię to, że dynia zmienia wszystkie wypieki w ich dużo bardziej jesienne wersje :)Dominikahttps://www.blogger.com/profile/03497954690100240211noreply@blogger.com