Strony

niedziela, 13 kwietnia 2014

Pasta z wędzonej makreli


Połączenie twarogu z wędzoną rybą wydaje się nieco dziwne. Gdy pierwszy raz miałam okazję posmakować tej pasty podeszłam do niej dość sceptycznie, jednak połączenie to okazało się genialne. Od tej pory pasta twarogowo - rybna gości u nas w domu regularnie i za każdym razem błyskawicznie znika. Najlepsza moim zdaniem jest do wykorzystania makrela, ale można ją zastąpić dowolną inną wędzoną rybką. Myślę, że jeśli jeszcze nie próbowaliście, to nadchodzące święta będą doskonałą okazją do zaskoczenia swoich domowników czymś nowym.


Składniki:
  • 250 g twarogu chudego
  • 1 średnia wędzona makrela
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Twaróg rozgnieść widelcem. Makrelę obrać ze skóry, oddzielić od ości i porwać palcami na mniejsze kawałki i dorzucić do twarogu.


Cebulkę drobno pokroić, wrzucić do twarogu i ryby, dodać majonez i jogurt. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.


Można również dodać łyżeczkę koncentratu pomidorowego lub 1- 2 łyżki ketchupu.


Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz