Placek bardzo przypomina tradycyjnie kojarzący się ze świętami keks. Jest bardziej wilgotny, nieco bardziej ścisły, cudownie maślany i waniliowy. Jak dla mnie nieco za mało słodki, dlatego sugeruję, aby dodać trochę więcej cukru niż w oryginalnym przepisie (jeśli ktoś woli słodsze wypieki). Jego przygotowanie zajmuje niewiele czasu, co jest szczególnie ważne w okresie świątecznym, kiedy zazwyczaj brakuje czasu na wszystko :-) Najlepiej smakuje z lukrem cytrynowy!
O rany, to musi być pyszne, już widzę na zdjęciach strukturę ciasta i wiem, że jest w moim typie...:D Polskiego keksa nie lubię własnie dlatego, że jest dla mnie zbyt suchy!
O rany, to musi być pyszne, już widzę na zdjęciach strukturę ciasta i wiem, że jest w moim typie...:D Polskiego keksa nie lubię własnie dlatego, że jest dla mnie zbyt suchy!
OdpowiedzUsuń