Prosty i smaczny sposób na przygotowanie schabu - bardzo popularnego mięsa w naszej polskiej kuchni. Niestety w większości domów jest wykorzystywany tylko na jeden sposób. A szkoda, bo z tego kawałka mięsa można przyrządzić wiele pysznych, ciekawych dań. Nadających się nie tylko na szybki obiad, ale również na wykwintny świąteczny obiad. Przedstawione przeze mnie danie nie należy do szybkich. Ale dzięki długiemu marynowaniu, a następnie powolnemu zapiekaniu możemy napawać się każdą chwilę gotowania, cieszyć się zapachem powoli rozchodzącym się po domu i nabierać apetytu, dzięki któremu obiad smakuje jeszcze lepiej. Bo przecież w kuchni nie zawsze chodzi, aby dwudaniowy obiad wraz z deserem przygotować w 30 minut. Czasami gotowanie trzeba po prostu celebrować.
Pyszny sos! I mięciutkie mięsko, coś dla mnie ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuń