Wyróżnienie Liebster Award
Liebster
Award to nominacje nadawane jednemu blogerowi przez innego. Jest mi
niezmiernie miło, że otrzymałam taką nominację od Życie smakiem się toczy za
"dobrze wykonaną robotę". Zabawa polega na tym, że nominowany musi
odpowiedzieć na 11 pytań zadanych przez nominującego, następnie sam musi
nominować 11 blogów i zadać ich właścicielom 11 pytań. Nie można nominować
bloga, od którego otrzymało się nominację.
Zabawa ta przypomina mi uzupełniany w dzieciństwie zeszyt "Złote
myśli", którym to wymieniały się dziewczynki, jednak ten łańcuszek,
związany z moimi zainteresowaniami wydaje się znacznie fajniejszy :)
Dlatego poniżej podaję blogi, które nominowałam i zestaw 11 pytań do
odpowiedzi, które proszę umieścić na swoim blogu. Pod
spodem również zestaw pytań, które dostałam od Życie smakiem się toczy i moje
odpowiedzi na nie.
Nominowani:
1. Inspirowane smakiem
2. Kuchnia pysznościowa
3. Dusiowa kuchnia
4. Anyżkowo
5. Na krachym spodzie
7. Rustykalna kuchnia
8. Sandra bakes a party
9. Czekoladą utkane
10. Mała cukierenka
11. What's cooking
Pytania:
1. Masz 10 minut na przygotowanie obiadu. Co zrobisz?
2. Danie łagodne czy na ostro?
3. Idealne danie na niedzielny obiad z teściami/przyszłymi teściami to ... ?
4. Gdzie szukasz kulinarnych inspiracji?
5. Ulubiony dział kulinarny (wypieki, obiady, desery itp.).
6. Wracasz zmęczona/-y do domu, a w lodówce pustki ... co przygotujesz do
jedzenia?
7. Ulubione danie na imprezę w gronie znajomych.
8. Kulinarna podróż życia - gdzie byś pojechał/-a?
9. Czy jest coś, co Ci nigdy nie wychodzi, albo za co byś się nawet nie
zabrał/-a z obawy, że nie wyjdzie?
10. Skąd wziął się u Ciebie pomysł prowadzenia kulinarnego bloga?
11. Twoja popisowa potrawa/wypiek to ...?
A oto
pytania od Życie smakiem się toczy i moje odpowiedzi:
1. Potrawa, której przygotowanie opanowałaś/eś do perfekcji, to...
Lazania - moi znajomi i rodzina tak bardzo ją
lubią, że teraz mogę ją robić niemalże z zamkniętymi oczami.
2.5 produktów spożywczych, które zawsze muszę
mieć pod ręką (w lodówce, w szafkach): ...
ciasto francuskie, drożdże, makaron, pomidory w puszce i kukurydza w
puszce (uwielbiam ją!) :)
3. Za chwilę wpadną do Ciebie
"spontanicznie (nie)zapowiedziani" znajomi (powiedzmy dwoje, troje).
Do dyspozycji masz tylko to, co zazwyczaj jest w kuchni. Co przygotujesz?
Bułeczki z ciasta drożdżowego nadziewane mięsem mielonym z dodatkami
(zależy co akurat mam do dyspozycji) i jakieś muffiny.
4. Nie rozumiem, jak inni mogą jeść...
śledzie ... są takie oślizgłe i słone
5. Pierogi wytrawne czy na słodko?
Wytrawne ... nic nie zastąpi pierogów z mięsem mielonym autorstwa mojego
taty
6. Moje największe marzenie związane z
kulinariami/ gastronomią/ gotowaniem, to...
Aby mój blog stał się naprawdę bardzo popularny.
7. Czym kierujesz się, wybierając
restaurację podczas podróży w nowe miejsca?
Kieruję się potrawą w menu na którą akurat mam ochotę lub podglądam co
mają akurat klienci na talerzach.
8. Danie, którego nigdy nie zapomnę, to...
Ozorki wieprzowe w sosie chrzanowym z zielonym pieprzem autorstwa ...
oczywiście mojego niezastąpionego taty :)
9. Smaki się zmieniają. Czy jest taka potrawa
lub składnik, którego kiedyś nie wzięłabyś/wziąłbyś do ust, a teraz lubisz
Oliwki ... może nie to, że je uwielbiam, ale na pewno mi już nie
przeszkadzają :)
10. Najlepszy pomysł na wykorzystanie jabłek
to...
Oczywiście kompot jabłkowy!
11. Na koniec pochwal się! Wybierz ze swojego
bloga jeden ulubiony, najlepszy, popisowy przepis i przypomnij o nim światu! :)
Tort bezowy - wyszedł tak smaczny, że do tej pory ślinka mi cieknie na
samą myśl. http://ale-pycha.blogspot.com/2013/04/tort-bezowy.html
Bardzo dziękuję za nominację! Pozdrawiam ciepło
OdpowiedzUsuńGratuluję wyróżnienia i dziękuję za miły komentarz! Zainteresowało mnie to danie niżej - wypróbuję! Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń