Imbirowe dynie
Kolejna propozycja na Halloween. Pyszne, aromatyczne, chrupiące ciasteczka z dodatkiem mielonego imbiru. Ślicznie wyglądają i pięknie pachną jesienią. Na pewno zachwycą dzieci, które być może zapukają do Waszych drzwi po coś słodkiego już w czwartek :-)
Składniki:
- 2 łyżeczki mielonego imbiru*
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Do dekoracji:
- pomarańczowy barwnik spożywczy
Wszystkie składniki dokładnie zagnieść, odstawić do lodówki na minimum 30 minut.
Po tym czasie ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy, wycinać dowolne kształty i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w 180 stopniach około 20 minut.
Po wystudzeniu udekorować lukrem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz