Cytrynowe cake pops 
Inna wersja babeczek - na patyku. Do ich wykonania potrzebna jest specjalna foremka, ale są one coraz częściej dostępne w sklepach stacjonarnych, a w Internecie bez żadnego problemu. Nie są jakoś mocno pracochłonne w wykonaniu, ale przy ich zdobieniu powstaje niewielki bałagan :-) Najbardziej ucieszą dzieci, choć i dorośli sięgną po nie z dużą ochotą. Są przesłodkie (i w smaku i w wyglądzie) i bardzo przyciągają wzrok. Spróbujecie?
Składniki:
- 40 g roztopionego, przestudzonego masła
 
W jednej misce wymieszać składniki mokre, dodać przesianą mąkę, sodę i cukier. Wymieszać tylko do połączenia składników.
Nakładać do foremek, do połówek bez dziurki, aż ciasto utworzy lekką górkę. Nałożyć drugą część foremki. 
Piec około 20 minut w 180 stopniach. Studzić w foremkach.
Dodatkowo:
- tabliczka czekolady karmelowej Wawel
 
Czekoladę wraz ze śmietanką umieścić w miseczce, roztopić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce.
Mini babeczki nadziewać na patyczki, obtoczyć w czekoladzie, poczekać aż nadmiar czekolady odcieknie i posypać dowolną posypką.
 
 
 
          
      
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Piękne, te ciasteczka na patyczku to marzenie mojego synka wiec jak dostanę foremki to na pewno zrobię 😁
OdpowiedzUsuńŚwietnie wyglądają z tymi małymi kuleczkami ;)
OdpowiedzUsuń