czwartek, 25 października 2012

Dynia na Halloween



Zapowiedziana już wcześniej wydrążona dynia. W rzeczywistości wygląda jeszcze lepiej niż na zdjęciu. Teraz stoi i straszy w kuchennym oknie. Wydrążanie i wycinanie jest dość męczące i czasochłonne, ale efekt zdecydowanie warty poświęcenia. Jeśli jest ktoś zainteresowany szablony do odrysowania mogę wysłać na e-mail :-)

Krótka instrukcja:

  1. ścinamy wierzch dyni
  2. łyżką wydrążamy środek dyni z pestkami, odkładamy je do miseczki
  3. małym nożem wycinamy miąższ ze środka, jeśli nie jest to możliwe ze względu na wielkość dyni posługujemy się łyżką
  4. wydrążyć musimy dość dużo, aby pozostała skóra nie była zbyt gruba
  5. miąższ odkładamy do miseczki
Dalsze instrukcje odnośnie poszczególnych wydrążonych elementów już w najbliższym czasie, dlatego nie wyrzucajcie nic, bo na pewno wcześniej czy później Wam się przyda!!!





2 komentarze:

  1. Mój mąż kiedyś próbował wydrążyć taką maskę. Rzeczywiście ciężko i opornie to idzie. Tym bardziej gratulacje.

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetna! My wycinamy dynię co roku, to taki nasz rodzinny rytuał.

    OdpowiedzUsuń