sobota, 29 grudnia 2012

Muffinki - renifery i ciasteczka - bałwanki




Tak jak obiecałam - dzisiaj sposób na dekorację muffinek, a przy okazji również pierniczków, które być może zostały Wam jeszcze po świętach. Gwarantuję, że dekoracja zaskoczy Waszych znajomych, gdyż na stole wygląda wyjątkowo. Prawda, że śliczne?


Do babeczek:
  • śmietana, budyń lub dowolny inny krem, pod warunkiem, że będzie gęsty. Można skorzystać z przepisu na kremy do ptysiów
  • precelki - przekrojone na pół
  • masa cukrowa biała i czarna - do kupienia w sklepach cukierniczych
  • masa cukrowa czerwona lub wiśnie kandyzowane lub czerwone cukierki pastylki - na noski
  • babeczki z dowolnego przepisu (nie mogą być zbyt wyrośnięte, jeśli urosły z dużym, czubkiem należy je delikatnie ściąć)



Do pierniczków:
  • lukier królewski (1 surowe białko + cukier puder do uzyskania dość gęstej konsystencji)
  • pianki Marshmallow białe, przekrojone na pół
  • masa plastyczna lub lukier zabarwiony na czerwono i czarno do wykonania szaliczków, guziczków, rączek i noska






Inspiracja pochodzi ze strony mojewypieki.com

4 komentarze: