Walentynkowe serduszka
Czy Wasza druga połówka lubi słodkości? Jeśli tak, to na pewno ucieszy się z takiego słodkiego prezentu. Jest niewiarygodnie prosty do wykonania, co jest okazją, aby zabłysnąć nawet dla pań i panów, którzy nie czują się zbyt dobrze w kuchni :) Czekolada i banan są idealnym połączeniem, a do tego kruche ciasto francuskie. Pycha!!!
Składniki:
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- 1 banan lub kilka truskawek
Ciasto francuskie powinno być w temperaturze pokojowej, wtedy się nie kurczy w trakcie pieczenia. Dlatego jeśli ciasto jest zamrożone musi najpierw dobrze się rozmrozić.
Z ciasta wykrawamy serduszka dowolnej wielkości. Na środek każdego z nich nakładamy Nutellę, a następnie plasterki banana lub truskawki.
Pieczemy około 10 - 15 minut w 180 stopniach aż do zarumienienia ciasteczek.
Smacznego i wesołych Walentynek!
Robię takie same, tylko że ze śliwkami. :-) fajne i proste i szybko znika :-) pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysl:)
OdpowiedzUsuńSuper ciastka. Rewelaycjne, jedne z lepszych jakie jadłem.
OdpowiedzUsuń