środa, 13 lutego 2013

Walentynkowe serduszka

Czy Wasza druga połówka lubi słodkości? Jeśli tak, to na pewno ucieszy się z takiego słodkiego prezentu. Jest niewiarygodnie prosty do wykonania, co jest okazją, aby zabłysnąć nawet dla pań i panów, którzy nie czują się zbyt dobrze w kuchni :) Czekolada i banan są idealnym połączeniem, a do tego kruche ciasto francuskie. Pycha!!!


Składniki:
  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • kilka łyżeczek Nutelli
  • 1 banan lub kilka truskawek

Ciasto francuskie powinno być w temperaturze pokojowej, wtedy się nie kurczy w trakcie pieczenia. Dlatego jeśli ciasto jest zamrożone musi najpierw dobrze się rozmrozić.


Z ciasta wykrawamy serduszka dowolnej wielkości. Na środek każdego z nich nakładamy Nutellę, a następnie plasterki banana lub truskawki.
Pieczemy około 10 - 15 minut w 180 stopniach aż do zarumienienia ciasteczek.


Smacznego i wesołych Walentynek!

3 komentarze:

  1. Robię takie same, tylko że ze śliwkami. :-) fajne i proste i szybko znika :-) pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Super ciastka. Rewelaycjne, jedne z lepszych jakie jadłem.

    OdpowiedzUsuń