czwartek, 25 kwietnia 2013

Deser z cytrynową nutą


Kolejna propozycja słodkiego deseru z wykorzystaniem bezy i lemon curd. Jeśli zostało Wam trochę kremu z wykonywanych np. babeczek lub tortu bezowego możecie go wykorzystać w tym deserze. Bardzo prosty, bardzo szybki, w sam raz na niezapowiedzianą wizytę gości. A do tego wyśmienity! Polecam :)


Składniki na 1 porcję:
  • 3 łyżki kremu z białą czekoladą lub z toffi 
  • 2 łyżeczki lemon curd
  • 1 biszkopt lub rurka waflowa
Na dno kieliszka kruszyny 2 bezy, przykrywamy 1 i 1/2 łyżki kremu, na to łyżeczka lemon curd. Następnie powtarzamy warstwy: bezy, krem, lemon curd. Na koniec wbijamy biszkopt/rurkę.


Prawda, że proste? Smacznego!






3 komentarze:

  1. Miałam okazję go skosztować, i muszę stwierdzić, że to "niebo w gębie" ;))

    OdpowiedzUsuń
  2. Obawiam się ,ze gdybym go spróbowała,to dla gości mogłoby już nie starczyć,pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  3. ok może być! Trochę za słodki buziaki :)

    OdpowiedzUsuń